lauantai 19. toukokuuta 2012

Prinsessa Diana, museoita ja BBC

Perjantaiaamuna (18.5.2012) kävelimme hotellilta läpi kauniin Hyde Parkin prinsessa Dianan muistolähteelle. Portti lähteelle aukesi vasta klo 10, ja tulimme hieman etuajassa. Olikin sopiva aika ottaa läheisestä kahviosta aamupalan tädennystä hotelimme kepoisaan aamupalaan.

Kun muistolähteellä oli otettu tarpeeksi kuvia, jatkoimme matkaa muutaman sadan metrin päässä olevalle museokeskittymälle. Valittavina oli Science Museum, Natural History Museum ja Victoria&Albert Museum. Suurin suosio oli tiedemuseolla.

Pikaisten museovierailujen matka suuntautui vaihteeksi bussipysäkille, josta bussilla C1-lähdettiin White Cityn bussiasemaa kohti. Se on välittömästi toisen valtavan ostoskeskuksen, Westfield Londonin, vieressä. Porukat kävivät syömässä eri paikoissa kauppakeskusta ennen siirtymistä kahtena ryhmänä opastetulle kierrokselle BBC:n TV-keskukseen.

Kierros on rakennettu hyvin. Ensin käydään uutistoimituksessa ja kuullaan sen valtavasta koosta ja 24/7/365 valmiudesta. Se ei nuku koskaan. Studiokierroksilla tulee selväksi, miten meitä TV-tekniikoilla huijataan. Pääsimme istumaan urheilustudiolla samoille sohville, josta tehdään "Päivän ottelu" -lähetys. Samalla sohvalla ovat istuneet Sami Hyypiä, Ronaldo, David Beckham, Wayne Rooney ja muuta maailman parhaat pelaajat.

Tähtien pukuhuoneessa kuulemme tarinoita artistien mielikuvituksellisista vaatimuksista kuin myös asiallisista toiveista. Harry Potterin näkymättömyysviittakin sai selityksen.

Kierros päättyi uutisten lukemiseen, jonka Laura ja Iiro hoitivat hienosti englanniksi. Samassa yhteydessä oli myös "Heikoin lenkki" - kisa. Aivan lopuksi oli vielä mahdollista tehdä ostoksia BBC:n myymälässä.

Hyvän kierroksen jälkeen palattiin BBC:n viressä olevaan Westfield Londoniin, joka ainakin tuntuu suuremmalta kuin uudempi torstaina tutuksi tullut Westfield Stradford City.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti